کشت دوم اعیانی
روش کشت و بهره برداری برنج کشت دوم مشابه کشت اول است. همچنین زمان برداشت این برنج ایرانی در ماه آبان انجام می شود و به دلیل شرایط خاص کشت و بهره برداری برنج کشت دوم تنها میتوان آن را در شهرستان فریدون کنار و چند شهر دیگر مازندران به عمل آورد. میتوان به این نکته اشاره کرد که دانه های برنج کشت دوم نسبت به کشت اول درشت تر بوده و عطر و طعم بهتری دارد همچنین با سرد شدن هوا سمپاشی متوقف میشود و از این رو در کیفیت برنج بسیار موثر می باشد.
تفاوت برنج کشت اول و برنج کشت دوم چیست ؟
برنج کشت اول، به برنجی می گویند که در ابتدای فصل بهار کاشته می شود و در اواسط فصل تابستان برداشت می شود. به برنجی که پس از آن کاشته می شود، برنج کشت دوم می گویند؛ یعنی این که کشاورز، دوباره در زمین آب می گیرد؛ زمین را شخم می زند، و محصول خود را در اواسط پاییز درو می کند. برنج یکی از پرمصرفترین مواد غذایی و عضو همیشگی سفرههای ما ایرانیان است؛ به همین دلیل کیفیت آن بسیار حائز اهمیت میباشد. بهترین انتخاب برای سفرههای شما، برنج کشت دوم کاویش با عطر بینظیر و طعم مطوب خاص خود است.
امروزه این کشت در شهرستان های همجوار بابلسر که شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب دارند انجام میشود و اگر شناخت کمی هم از برنج کشت دوم داشته باشید متوجه می شوید که اکثر تاجران و فروشندگان برنج، از این شهرستان ها برنج کشت دوم را به فروش میرسانند.زیرا شهرستان های نامبرده بدلیل آب و هوای گرم و رطوبت مناسب بویژه وجود آب فروان و آبندان های زیاد بستر مناسبی برای کشت دوم برنج می باشند.
پخت برنج کشت دوم کاویش به دو روش کته و آبکش انجام می شود.
روش پخت کته برنج کشت دوم
ابتدا دوبار برنج را بشویید و به ازای هرپیمانه برنج دوپیمانه آب بریزید سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و یک تا دو ساعت صبر کنید تا برنج کاملا خیس شود.در هنگام پخت برنج دقت کنید آب آن به اندازه یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد سپس آن را روی حرارت قرار دهید و شعله را زیاد کنید تا آب آن بخار شود و پس از آن شعله را ملایم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و بگذارید تا برنج پخته شود.
روش آبکش برنج کشت دوم
به ازای هر پیمانه برنج سه پیمانه آب اضافه کنید و برنج را به مدت دو تا سه ساعت درون آب گرم قرار دهید تا خیس شود سپس به آن مقداری نمک اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و پس از بیست دقیقه آن را بردارید و با استفاده از آبکش آب آن را خالی کنید و به قابلمه برگردانید.
سپس به آن مقداری روغن اضافه کنید و همچنین میتوانید برای ته دیگ از تکه های سیب زمینی در کف قابلمه استفاده کنید سپس بگذارید برنج به خوبی دم بکشد. در نظر داشته باشید که در شهرستان های دیگر استان مازندران هم اقدام به کشت این برنج می شود اما هیچ کدام کیفیت برنج شهرستان فریدون کنار را ندارند. در برخی موارد افراد سودجو برنج با کیفیت پایین تر را به اسم برنج فریدون کنار به بازار عرضه می کنند. از این رو توصیه می شود حتما از فروشگاه معتبر برنج خود را تهیه فرمایید.
مزایای برنج کشت دوم
1- قابلیت پخت بسیار بالا برای طبخ
2- عطر و طعم بسیار زیاد نسبت به کشت اول
3- درصد مرغوبیت کشت دوم بسیار زیاد است
عطر و طعم و پخت این برنج واقعا بی نظیر است و هر آشپزی بعد از اولین طبخ مطمئنا به این برنج علاقمند خواهد شد. برنج کشت دوم را میتوان به دو روش سنتی آبکش و کته به بهترین شکل پخت کرد. برنج کشت دوم از معروفترین برنج ایرانی است. این برنج در بین انواع برنج ابرانی به خوشپخت و خوش طعم بودن معروف است و به خوبی قد میکشد.
شرایط مناسب برای رشد برنج کشت دوم
- آماده کردن بذر کشت دوم، پس از برداشت نوبت اول
- آماده سازی خزانه و شالیزار
- بذر پاشی در خزانه
- کاشت نشا
- وجین کردن
- سم پاشی
قیمت برنج هاشمی کشت دوم
قیمت برنج کشت دوم، بدلیل اینکه جزو برنج های ممتاز است ،از قیمت بالاتری برخوردار است. برنج کشتدوم، از پخت و عطر بهتری نسبت به کشتاول برخوردار است. بهرهوری از آب باران پاییزی و آفتاب متفاوت آن به عقیده بسیاری، طعم برنج کشت دوم را بهتر میکند. طولانیبودن زمان بهره برداری در کشتدوم ضامن سلامتی بیشتر برنج است درنتیجه شما میتوانید با تهیه برنج کشتدوم از مصرف برنج با درصد سلامت بیشتری برخوردار شوید.